policisztás vesebetegség

Policisztás vesebetegség

Mi policisztás vesebetegség (PKD)?

Mi policisztás vesebetegség (PKD) ?; Mi okozza policisztás vesebetegség ?; Genetikai rendellenességek; Milyen gyakori a policisztás vesebetegség, és aki nagyobb valószínűséggel a betegség ?; Mi autoszomális domináns polycystás vesebetegség ?; Mik a jelei és tünetei autoszomális domináns polycystás vesebetegség ?; Mik a szövődmények autoszomális domináns polycystás vesebetegség ?; Hogyan egészségügyi szolgáltatók diagnosztizálni autoszomális domináns polycystás vesebetegség ?; Mikor kell figyelnünk, genetikai tanácsadás; Hogyan egészségügyi szolgáltatók kezelik autoszomális domináns polycystás vesebetegség ?; Mi autoszomális recesszív policisztás vesebetegség ?; Mik a jelei és tünetei autoszomális recesszív policisztás vesebetegség ?; Mik a szövődmények autoszomális recesszív policisztás vesebetegség ?; Hogyan egészségügyi szolgáltatók diagnosztizálni autoszomális recesszív policisztás vesebetegség ?; Hogyan egészségügyi szolgáltatók kezelik autoszomális recesszív policisztás vesebetegség ?; Lehet olyan személy akadályozza policisztás vesebetegség ?; Evés, Diéta és Táplálkozás; Rámutat arra, Emlékezz;

Számos szervezet támogatást nyújt a betegek és az egészségügyi szakemberek. Tekintse meg a teljes listát a vese és urológiai betegségek szervezetek. (PDF, 345 KB)

Policisztás vesebetegség egy genetikai rendellenesség okozza számos ciszták nőnek a vesékben. A vese ciszta egy abnormális sac töltve folyadékkal. PKD ciszták nagyon gyarapítja a vese cseréje közben sok a normális szerkezet, ami a krónikus vesebetegség (CKD), melynek hatására csökkent vesefunkciót. CKD vezethet a veseelégtelenség, le végstádiumú vesebetegség vagy ESRD kezelve veseátültetésre vagy vér szűrésére kezelések úgynevezett dialízis. A két fő típusa a PKD autoszomális domináns PKD és autoszomális recesszív PKD.

PKD ciszták eltérnek a rendszerint ártalmatlan “egyszerű” ciszták gyakran képeznek a vesékben az élet későbbi szakaszában. PKD ciszták több és komplikációkat okozhat, mint például a magas vérnyomás, a ciszták a májban, és a problémák erek az agyban és a szívben.

Mi okozza policisztás vesebetegség?

A génmutáció, vagy hibája okozza policisztás vesebetegség. Gének adjanak útmutatást a fehérjék a szervezetben. A gén mutáció állandó változás a dezoxiribonukleinsav (DNS) szekvencia, amely teszi ki a gént. A legtöbb esetben a PKD, egy személy örökli a mutációt, ami azt jelenti, a szülő átadja azt az ő géneket. A többi esetben, a génmutációt spontán alakul ki. A spontán eseteket, sem szülő hordoz egy példányát a mutáns gént.

alig vagy egyáltalán nem vizelés; ödéma-duzzanat, általában a lábakban vagy a lábát boka és ritkábban a kezét vagy arcát; álmosság; fáradtság vagy fáradtság; generalizált viszketés vagy zsibbadás; száraz bőr; fejfájás; fogyás; étvágytalanság; hányinger; hányás; alvási problémák; koncentrálási nehézségek; sötét bőr; izomgörcsök; légszomj; mellkasi fájdalom

A kutatók azt találták, három különböző génmutációk társított PKD. Kettő a gének társított autoszomális domináns PKD. A harmadik gén asszociált autoszomális recesszív PKD. Gene mutációk okoznak PKD befolyásoló fehérjék, amelyek szerepet játszanak a vese fejlődését.

UTI. Vese ciszták blokkolja a vizelet áramlását a vesén keresztül. Stagnáló vizelet a terepet a fertőzés. Baktériumok adja meg a húgyúti a húgycsövön keresztül, és vigye fel a vesék. Néha a vese ciszták megfertőződhetnek. UTI okozhat hegesedés a vese .; Vesekövek. Mintegy 20 százaléka az emberek autoszomális domináns PKD van vesekő. 1 A vesekövek blokkolja a vizeletürítést és fájdalmat okoz .; Máj ciszta. Máj ciszták a leggyakoribb nonkidney szövődménye autoszomális domináns PKD. 1 Máj ciszták általában nem okoz tüneteket .; Hasnyálmirigy ciszták. PKD is okozhat ciszták a hasnyálmirigy. Hasnyálmirigy ciszták ritkán okoznak hasnyálmirigy-gyulladás vagy duzzanat, a hasnyálmirigy .; Rendellenes szívbillentyűk. Rendellenes szívbillentyűk előfordulhat akár 25 százaléka az emberek autoszomális domináns PKD. 1 Elégtelen vér áramlását az aorta-a nagy artériák, hogy a vért a szív eredhet a kóros szívbillentyű .; Diverticulumok. Diverticulumok kis tasak, vagy zsák, hogy tolja kifelé a gyenge pontok a vastagbél falán. Ez a szövődmény gyakoribb emberek PKD akiknek veseelégtelenség. 1; Brain aneurysma. Az aneurizma egy dudor a falon egy érbe. Aneurizma az agyban okozhat fejfájást, amelyek súlyos vagy úgy érzi, különbözik a többi fejfájást. Brain aneurysma lehet törés, vagy átvágni, vérzést okoz, a koponyán belül. A megrepedt aneurizma az agyban egy életveszélyes állapot, és azonnali orvosi ellátást igényel.

Minden cellában ezer gént, amelyek a vonatkozó utasításokat fehérjék a növekedés és a javítás a szervezetben. Ha egy gén mutáció, a fehérje, amelyek a másik gén nem működik megfelelően, ami néha létrehoz egy genetikai rendellenesség. Nem minden génmutációt okozó rendellenesség.

Az emberek öröklik két példányban a legtöbb gént; egy példányt mindegyik szülőtől. A genetikai rendellenesség fordul elő, amikor az egyik vagy mindkét szülő át egy mutáns gén egy gyerek koncepció. Egy genetikai rendellenesség is előfordulhat egy spontán gén mutáció, vagyis egyik szülő hordoz egy példányát a mutáns gént. Egyszer egy spontán génmutáció történt, egy személy adja át az ő gyermekei.

Ultrahang használ egy eszközt, úgynevezett jelátalakító, hogy pattog biztonságos, fájdalommentes hanghullámok ki szerveket hozzanak létre egy képet a szerkezetük. Hasi ultrahang hozhat létre a képeket az egész húgyúti vagy kifejezetten összpontosítson a vesét. A speciálisan képzett elvégzi az eljárást egy egészségügyi szolgáltató iroda, ambuláns központ, vagy a kórházban. A betegnek nincs szüksége érzéstelenítés. A képek azt mutatják, ciszták a vesékben.

További információ a gének és genetikai feltételek az Egyesült Államokban National Library of Medicine (NLM) Genetikai Otthon Hivatkozás.

CT-vizsgálat kombinációját használják röntgen és számítástechnika képek létrehozása. Egy CT, egy egészségügyi szolgáltató adhat a beteg az injekciót egy speciális festékkel, az úgynevezett kontrasztanyag. CT-vizsgálattal igényel a beteg, hogy feküdjön az asztalon, hogy becsúszik egy donutshaped eszköz, ahol a röntgenfelvételeket venni. A röntgen technikus végzi az eljárást egy ambuláns központ vagy a kórházban. Felnőttek nem kell érzéstelenítés. Egy egészségügyi szolgáltató adhat csecsemők és gyermekek egy nyugtatót, hogy segítsen nekik elaludni a vizsgálathoz. CT-vizsgálatok azt mutatják, pontosabb kép ciszták a vesékben .; Mágneses rezonancia képalkotás (MRI) gépek rádióhullámok és a mágnesek, hogy részletes képet a belső szervek és a lágy szövetek használata nélkül röntgen. Az MRI tartalmazhatja az injekció a kontrasztanyag. A legtöbb MRI gép, a beteg fekszik az asztalon, hogy becsúszik egy alagút alakú eszköz, amely gyakran ad lehetőséget nyitott vagy az egyik végén zárt, néhány gép, hogy a beteg feküdjön egy tágasabb területre. A speciálisan képzett elvégzi az eljárást egy ambuláns központ vagy a kórházban. A betegnek nincs szüksége érzéstelenítés, de az egészségügyi szolgáltató használhatja fény szedáció, akik a félelem zárt térben. Egy egészségügyi szolgáltató használhatja MRIs mérésére vese és hólyag térfogatát és ellenőrzi a vese és a hólyag növekedés, ami segíthet pályán progresszió a betegség.

Becslések PKD prevalencia tartomány egyik 400 egy 1000 ember. 1. Az Egyesült Államok Vese Data System, PKD számlák 2,2 százaléka az új esetek veseelégtelenség évente az Egyesült Államokban. Évente nyolc ember egy 1.000.000 veseelégtelenség következtében PKD. 2

Policisztás vesebetegség létezik szerte a világon, és minden versenyen. A betegség akkor jelentkezik egyformán a nők és a férfiak, bár a férfiak nagyobb valószínűséggel alakul ki veseelégtelenség származó PKD. Nők PKD és a magas vérnyomás, akik már több mint három terhesség is, nagyobb az esélye a fejlődő veseelégtelenség.

genetikai rendellenességek

Autoszomális domináns PKD a leggyakoribb formája PKD és a leggyakoribb örökletes betegség a vesét. 3. A kifejezés azt jelenti, autoszomális domináns gyermek kaphat a betegség által örökölte a génmutációk csak az egyik szülő. Minden gyermek a szülő egy autoszomális domináns mutáció a 50 százalék az esélye, hogy örökölje a mutáns gént. Mintegy 10 százaléka autoszomális domináns PKD esetben spontán. 4

Az alábbi ábra azt mutatja, az esélye, hogy örökölje autoszomális domináns gén mutációja

Az egészségügyi szolgáltatók azonosítása a legtöbb esetben az autoszomális domináns PKD éves kor között 30 és 50 4. Emiatt, az egészségügyi szolgáltatók gyakran hívják autoszomális domináns PKD “felnőtt PKD.” Azonban a kezdeti vesekárosodás és milyen gyorsan a betegség előrehaladtával változik . Bizonyos esetekben, ciszták képezhet az élet korábbi és gyorsan nő, ami a tünetek gyermekkorban.

A ciszták nőnek ki nephronok, az apró szűrés egységek belsejében a veséket. A ciszták végül elkülönül a nephronokban és tovább növekednek. A vesék nagyításhoz együtt ciszták-ami száma több ezer, míg nagyjából megtartva vese alakú. Teljesen kifejlett autoszomális domináns PKD, ciszta töltött vese súlya, mint 20-30 font.

Sok esetben, a PKD nem okoz jelek vagy tünetek, míg ciszták fél hüvelyk vagy nagyobb. Amennyiben jelen van, a leggyakoribb tünetek a fájdalom a hátsó és oldalsó-bordák között és a csípő-és fejfájás. A fájdalom lehet átmeneti vagy tartós, enyhe vagy súlyos. Vérvizelés vér a vizeletben, akkor is lehet a jele autoszomális domináns PKD.

A szövődmények autoszomális domináns PKD tartalmazza a következő

Kezeletlen veseelégtelenség vezethet kómát és halált. Több mint a fele ember autoszomális domináns PKD haladás veseelégtelenség kor 70. 1

Az egészségügyi szolgáltatók diagnosztizálni autoszomális domináns PKD segítségével képalkotó vizsgálatok és genetikai vizsgálatok.

A radiológus-egy orvos, aki specializálódott orvosi képalkotó fogja értelmezni a képeket készített a következő képalkotó vizsgálatok

Milyen gyakori a policisztás vesebetegség, és aki nagyobb valószínűséggel a betegség?

Vese képalkotó eredmények eltérőek, attól függően, hogy a beteg életkorától. A fiatalabbak általában kevesebb és kisebb ciszták. Az egészségügyi szolgáltatók ezért kifejlesztett egyedi kritériumokat diagnosztizálására betegség vese képalkotó leletek, kortól függően. Például a jelenléte legalább két ciszták vesék által 30 évesen egy személy a családjában előfordult a betegség lehet megerősíteni a diagnózist autoszomális domináns PKD. Egy család története autoszomális domináns PKD és ciszták találhatók más szervek, hogy a diagnózist inkább.

Kimutatása a mutáns gén nem tudja megjósolni a tünetek vagy mennyire súlyos a betegség lesz .; Még ha az egészségügyi szolgáltató talál mutáns gén, nincs konkrét gyógymód a betegség létezik.

mekkora a valószínűsége egy genetikai rendellenesség felkutatja a család történetét, értékeli az orvosi feljegyzések, és lebonyolítása a fizikális vizsgálat, a beteg és a család többi tagja; mérjük az orvosi, szociális és etikai döntéseket övező genetikai vizsgálatok; hogy támogatást és információt, hogy segítsen egy személy, hogy döntést hozzanak tesztelése; eredményeit értelmezni genetikai tesztek és orvosi adatok; tanácsadást vagy az egyéneket és a családokat támogató szolgáltatások; szolgálnak beteg hívei; magyarázza a lehetséges kezelésekről vagy megelőző intézkedéseket; megvitassák szaporodási lehetőségek

Fájdalom. Egy egészségügyi szolgáltató először megállapítja, hogy mi okozza a fájdalmat, majd javasol kezelést. Ha ciszta növekedés okoz tartós fájdalom, az egészségügyi szolgáltató első sugallják over-the-counter fájdalomcsillapítók, például az aszpirin vagy acetaminofen. Az emberek konzultálnia kell az egészségügyi szolgáltató, mielőtt bármilyen túlzott thecounter gyógyszert, mert egyes káros lehet a vesék. A legtöbb esetben a súlyos fájdalom miatt a ciszta növekedés, műtét zsugorodni ciszták átmenetileg enyhíti a fájdalmat a hát és az oldala. Azonban a műtét nem lassítja a betegség progresszió felé veseelégtelenség .; Magas vérnyomás. Tartása a vérnyomás ellenőrzése alatt tudja lassítani a hatása autoszomális domináns PKD. Az életmódbeli változások és a különböző gyógyszerek is csökkentheti a magas vérnyomást. Egyes egészségügyi szolgáltatók ajánlani vérnyomás gyógyszerek, az úgynevezett angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlók vagy angiotenzin receptor blokkolók (ARB-k). Az egészségügyi szolgáltatók találtam ezeket a gyógyszereket, hogy védi a vesét az emberek más formái vesebetegség mellett autoszomális domináns PKD. Előfordul, hogy egy beteg vérnyomás diéta és a testmozgás önmagában .; Veseelégtelenség. Sok év után, PKD okozhat a vesék nem. A vesék létfontosságú az élethez, így az emberek veseelégtelenségben kell fogadni vagy dialízisre vagy veseátültetésre cserélni a vesefunkciót. A két formája dialízis hemodialízis és a peritoneális dialízis. A hemodialízis használ egy gép keringeni a beteg vérét egy szűrőn keresztül a testen kívül. Peritoneális dialízis használja a bélés a has, hogy kiszűrje a vér a testben. A veseátültetés műtét elhelyezni egy egészséges vesét, aki most halt meg, vagy egy élő személy, leggyakrabban egy családtag, a beteg testébe. Emberek autoszomális domináns PKD nincs több komplikáció a transzplantáció után, mint az emberek a veseelégtelenség más okból. 1; UTI. Emberek autoszomális domináns PKD hajlamosak a gyakori húgyúti fertőzések, amelyek az egészségügyi szolgáltatók kezelik antibiotikummal. Az emberek a betegség kell törekednie kezelést a húgyúti fertőzés miatt azonnal elterjedt a húgyutak a vese ciszták. Ciszta fertőzések kezelése nehéz, mert sok az antibiotikumok nem éri el a ciszták .; Vesekövek. Kezelése vesekő emberek autoszomális domináns PKD hasonló kezelést, akik nem a betegség. Kálium-citrát, szájon át hatásos az a fajta vesekő járó autoszomális domináns PKD. Szakítás kövek lökéshullámok és eltávolítjuk a kövek egy kis bemetszést nem okoznak nagyobb komplikációk emberek autoszomális domináns PKD mint az emberek anélkül, hogy a betegség .; Máj ciszta. A legtöbb ember a máj ciszta nem igényelnek kezelést. Egy egészségügyi szolgáltató szippantsák-drain tűvel a bőrön keresztül-máj ciszták emberek, akik a tünetek. A legsúlyosabb esetekben a betegnek szüksége lehet a májátültetés. Fertőzései máj ciszták lehet kezelni antibiotikumok és aspirációs .; Hasnyálmirigy-gyulladás. A kezelés a hasnyálmirigy-gyulladás általában magában foglalja a kórházi tartózkodás intravénás (IV) folyadékok és antibiotikumok .; Rendellenes szívbillentyűk. Rendellenes szívbillentyűk emberek autoszomális domináns PKD ritkán igényelnek szelep csere. A beteg lehet szükség további vizsgálatokra, ha egy egészségügyi szolgáltató észlel szívzörej-habosító, whooshing, vagy recsegő hangot hallott sztetoszkóppal közben szívverés .; Diverticulumok. A magas rosttartalmú étrend és fájdalomcsillapítók segítenek a tünetek enyhítésében, ha diverticula vannak jelen. Komplikációmentes fertőzése diverticulumok enyhe tünetek általában megköveteli a személy pihenni, szájon át szedhető antibiotikumot, és legyen egy folyékony diéta egy ideig. Néha egy fertőzés elég komoly kórházi tartózkodás, IV antibiotikumok, és esetleg a műtét .; Brain aneurysma. Emberek autoszomális domináns PKD kell látni az egészségügyi szolgáltató, ha súlyos vagy visszatérő fejfájás, még mielőtt tekintve over-the-counter fájdalomcsillapítók. Kis aneurizma ritkán igényelnek műtétet. Egy személy, egy agyi aneurizma esetén kerülni kell a dohányzást és a vérnyomás szabályozásában és a lipidek-zsírok a vérben.

Kibővített vese. Nincs kezelés megelőzése, vagy visszafordítása vese bővítés elérhető. A beteg lehet szükség eltávolítása egyik vagy mindkét vesében, ha a nyomás a vesenagyobbodással teszi légzés lehetetlen. Gyermekek eltávolított vesét kell fogadni dialízisre vagy veseátültetésre .; A növekedés elmaradása. Egy egészségügyi szolgáltató foglalkoznia kell a fizikai fejlődés táplálkozási terápiát. Súlyos esetekben a növekedési zavar gyermekek, az egészségügyi szolgáltató mérlegelheti az emberi növekedési hormon .; Légzési problémák. Az egészségügyi szolgáltatók kezelésére csecsemők légzési problémák mesterséges lélegeztetéssel és sürgős esetekben, újraélesztési erőfeszítéseket, mint a mesterséges lélegeztetést és szívmasszázst .; Veseelégtelenség. Peritoneális dialízist a legjobb módszer a gyerekek kezelésében veseelégtelenség, bár az egészségügyi szolgáltatók is használja hemodialízis. A veseátültetés korlátozott lehet csecsemők méretüknél fogva .; Magas vérnyomás. Egy egészségügyi szolgáltató segítségével szabályozhatjuk a vérnyomás gyógyszeres .; UTI. Egy egészségügyi szolgáltató tudja kezelni a húgyúti fertőzések antibiotikummal .; Májbetegség. Ha súlyos májbetegség alakul ki, néhány gyermek el kell végezni a kombinált máj és a vese-transzplantáció.

alacsony zsír és koleszterin; funkciók zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú tej és tejtermékek, hal, baromfi, és dió; javasolja kevesebb vörös húst, édességet, hozzáadott cukor és cukortartalmú italok; tápanyagokban gazdag, fehérje, és rost

Az egészségügyi szolgáltató utalhat az a személy, akikről feltételezhető, autoszomális domináns PKD egy genetikus-egy orvos, aki specializálódott a genetikai rendellenességek. Egy genetikai teszt, a genetikus tart vér vagy nyál mintát és elemzi a DNS génmutációk okozó autoszomális domináns PKD, úgynevezett PKD1 és PKD2 vagy autoszomális recesszív PKD, úgynevezett PKHD1. Személyzeti speciális laboratóriumokban általánosan végre minden genetikai vizsgálatok. A beteg nem kapja meg az eredményeket több hónapig összetettsége miatt a tesztelés.

Mi autoszomális domináns polycystás vesebetegség?

Genetikai vizsgálatok tudja mutatni, hogy egy személy hordozzák a génmutációt okozó autoszomális domináns PKD. Egy egészségügyi szolgáltató is használhatja a genetikai vizsgálatok eredményeit annak megállapítására, hogy valaki a családjában az PKD valószínűleg fejleszteni a betegség a jövőben. Prenatális vizsgálat lehet diagnosztizálni autoszomális recesszív PKD született gyermekek.

banán; narancs; krumplik; paradicsom

almák; őszibarack; sárgarépa; zöldbab

nagy adag hús, hal és tejtermékek; korpa gabonafélék és zabpehely bab és dió; cola

friss gyümölcsök és zöldségek; kenyér; tészta; rizs; kukorica és a rizs gabona; világos színű szódavíz

Két tényező korlátozza a hasznosságát a genetikai tesztek PKD

Táplálkozás Gyermekekért krónikus vesebetegségben; Táplálkozás felnőttek korai krónikus vesebetegségben; Táplálkozás felnőttek előrehaladott krónikus vesebetegségben

Emberek, akik fontolgatják a genetikai vizsgálatok érdemes konzultálni egy genetikai tanácsadó. Genetikai tanácsadás segíthet a családtagok megérteni, hogy a vizsgálati eredmények érinthetik őket egyenként, és mint egy család. Genetikai tanácsadás által biztosított genetikai szakembereket egészségügyi szakemberek szakirányú képzés és tapasztalat az orvosi genetika és a tanácsadás. Genetikai szakemberek közé genetikusok, genetika tanácsadók, és a genetika az ápolók.

Genetikai szakemberek dolgoznak tagjaként egészségügyi csapat, amely tájékoztatást és támogatást nyújtanak az egyének vagy családok, akik a genetikai rendellenességek vagy nagyobb az esélye annak, egy örökletes betegségben. genetika szakemberek

Genetikai tanácsadás lehet hasznos, ha egy családtag eldöntésére, hogy a genetikai vizsgálatok és később, amikor a vizsgálati eredmények nem állnak rendelkezésre.

Mik a jelei és tünetei autoszomális domináns polycystás vesebetegség?

fájdalom; magas vérnyomás; veseelégtelenség; húgyúti fertőzések (UTI); vesekövek; máj ciszták hasnyálmirigy ciszták kóros szívbillentyű; diverticulumok; agyi aneurizma

Bár gyógyítja autoszomális domináns PKD jelenleg nem áll rendelkezésre, a kezelés a tünetek enyhítésére, és az élet meghosszabbítása. Kezelések a tünetek és szövődmények autoszomális domináns PKD tartalmazza a következő

Mik a szövődmények autoszomális domináns polycystás vesebetegség?

ultrahang; számítógépes tomográfia vizsgál; mágneses rezonancia képalkotás

Autoszomális recesszív PKD egy ritka genetikai rendellenesség, amely érinti a májat, valamint a vesék. A jelek autoszomális recesszív PKD gyakran jelennek meg a legkorábbi hónapban az élet, még a méhet, hogy az egészségügyi szolgáltatók gyakran hívják “infantilis PKD.” Az autoszomális recesszív, a gyermeknek, hogy örökölje a génmutációk mindkét szülő van egy nagyobb a valószínűsége a betegség. Az esély a gyermek örökli autoszomális recesszív mutációk mindkét szülőtől egy génmutáció 25 százalék, illetve egy a négyhez. Ha csak az egyik szülő hordozza a mutáns gént, a gyerek nem fog a betegség, bár a gyermek örökli a mutációt. A gyermek egy “szállító” a betegség, és adja át a génmutációt, hogy a következő generáció. Genetikai vizsgálatok is azt mutatják, hogy a szülő vagy a gyermek hordozza a mutáns gént. Autoszomális recesszív rendellenességek általában nem jelennek meg minden generáció az érintett család.

Hogyan egészségügyi szolgáltatók diagnosztizálni autoszomális domináns polycystás vesebetegség?

Az alábbi ábra azt mutatja, az esélye, hogy örökölje autoszomális recesszív mutáció a szülők, akik mindketten hordozzák a mutáns gént

Mikor kell figyelnünk, genetikai tanácsadás

További információ, hogy az emberek öröklik a genetikai körülményeket NLM Genetics Otthon Reference.

Egy korai jele autoszomális recesszív PKD nagyított vese, amit egy magzat vagy csecsemő ultrahang segítségével. A veseműködés szempontjából kulcsfontosságú a korai fizikai fejlődését, így a gyerekek autoszomális recesszív PKD és a csökkent vesefunkció általában kisebbek az átlagosnál jóval méretű, a nevezett állapot növés.

Vannak, akik a autoszomális recesszív PKD nem utaló jelek vagy tünetek, míg a későbbi gyermekkorban vagy akár felnőttkorban.

Babák a legsúlyosabb eseteiben autoszomális recesszív PKD gyakran halnak órával vagy nappal a szülés után, mert nem tudnak lélegezni is elég ahhoz, hogy az élet fenntartásához. Tüdejük nem alakul ki, ahogyan kell a születés előtti időszakot. Nyomás vesenagyobbodással is hozzájárul légzési problémákat.

Hogyan egészségügyi szolgáltatók kezelik autoszomális domináns polycystás vesebetegség?

Gyermek születik autoszomális recesszív PKD gyakran alakul ki veseelégtelenség, mielőtt elérte a felnőttkort.

Mi autoszomális recesszív policisztás vesebetegség?

Mik a jelei és tünetei autoszomális recesszív policisztás vesebetegség?

Mik a szövődmények autoszomális recesszív policisztás vesebetegség?

Hogyan egészségügyi szolgáltatók diagnosztizálni autoszomális recesszív policisztás vesebetegség?

Májzsugor előfordul minden ember autoszomális recesszív PKD és általában már születéskor jelen. Azonban májproblémák hajlamosak nagyobb gondot, mint az emberek autoszomális recesszív PKD öregednek. Májzsugor vezethet progresszív májelégtelenség és egyéb problémák.

További komplikációk autoszomális recesszív PKD közé tartozik a magas vérnyomás és a húgyúti fertőzések.

Az egészségügyi szolgáltatók diagnosztizálni autoszomális recesszív PKD ultrahang képalkotás, még a magzat vagy újszülött. A teszt megmutatja vesenagyobbodással abnormális megjelenést. Ugyanakkor az egészségügyi szolgáltató ritkán látja a nagy ciszták, mint amilyenek autoszomális domináns PKD. Az ultrahangos képalkotás is mutatják a máj hegesedése.

Kezelések a tünetek és szövődmények autoszomális recesszív PKD tartalmazza a következő

A tudósok még nem találtak olyan módon, hogy megakadályozzák a PKD. Azonban az emberek PKD lehet lassítani a vese által okozott magas vérnyomás keresztül életmódbeli változások, az étrend és a vérnyomás gyógyszert. Emberek PKD legyen fizikailag aktív napi 30 perc a legtöbb a hét napjai. Lásd: “Az evés, az étrend és táplálkozás” étrend tanácsadás vérnyomást és lassítják a veseelégtelenség előrehaladását általában. Ha életmód és táplálkozás változások nem ellenőrzik az ember vérnyomása, az egészségügyi szolgáltató előírhat egy vagy több vérnyomás gyógyszerek, köztük ACE-gátlók vagy ARB-k.

A dietetikus specializálódott segíti az embereket, akik vesebetegségben választani a megfelelő élelmiszerek és a terv az egészséges ételeket. Az emberek bármilyen vesebetegség, ideértve PKD, meg kell beszélni a dietetikus arról, élelmiszerek, hozzá kell tenni, hogy a diéta és ételek, káros lehet.

PKD előírhatja étrend változás a vérnyomás szabályozására. Vesebetegség általában is kéri, hogy bizonyos étrendi változtatásokat.

Következő egészséges étkezési terv segíthet csökkenteni a vérnyomást. Egy egészségügyi szolgáltató ajánlhatja a diétás tényezőről to Stop Hypertension (DASH) étkezési tervet, amely elsősorban a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabona és más élelmiszerek, amelyek a szív egészséges és az alacsonyabb nátrium, amely gyakran jön sót. A DASH étkezési terv

További információk a DASH étkezési terv áll rendelkezésre a Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet.

Ahogy a vesék több megsérült, akkor lehet, hogy enni élelmiszerek, amelyek alacsonyabb foszfort és káliumot. Az egészségügyi szolgáltató fogja használni a laboratóriumi vizsgálatok nézni a szintet.

Élelmiszerek magas kálium tartalmazzák

Alsó-kálium élelmiszerek közé

Foods magasabb foszfor tartalmazzák

Alsó-foszfor lehetőségek között

Vesebetegségben szenvedők és a magas vérnyomás is korlátozza, hogy mennyi nátrium eljut 2300 mg vagy kevesebb minden nap. 5

Emberek CKD szükség lehet nézni, hogy mennyi fehérjét esznek. Mindenkinek szüksége van fehérje. Azonban fehérje bomlik le hulladékok vesék el kell távolítani. Nagy mennyiségű fehérjét, hogy a vesék keményebben dolgozik. Kiváló minőségű fehérjék, mint például hús, hal, tojás és hozzon létre kevesebb hulladékot, mint más fehérjeforrások. Bab, teljes kiőrlésű gabona, szója termékek, dió és mogyoró vaj, és a tejtermékek is jó fehérjeforrások. A legtöbb ember eszik több fehérjét, mint amennyire szükségük van. Evés magas minőségű fehérje és kisebb adag fehérje segítségével védi a vesét.

További információk a táplálkozás vesebetegség biztosított theernment egészségügyi témák

A National Kidney Disease Education Program kínál egy sor könnyen olvasható tájékoztatókat a táplálkozás emberek CKD.

Hogyan egészségügyi szolgáltatók kezelik autoszomális recesszív policisztás vesebetegség?

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Lehet olyan személy akadályozza policisztás vesebetegség?

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

Theernment szeretnék köszönetet mondani; Lisa Guay-Woodford, M. D., University of Alabama at Birmingham, Stefan Somló, M. D., a Yale Egyetem, Vicente E. Torres, M. D., Ph.D., Mayo Clinic

augusztus 2015

Étkezés, Étrend, és Táplálkozás

halála miatt a légzési problémák; veseelégtelenség; májzsugor; magas vérnyomás; UTI

Rámutat arra, Emlékezz

Referenciák